Boelema Precision Tooling

The art of grinding

Magneet- en drukcilinders

Magneetcilinders

Magneetcilinders worden gebruikt in combinatie met magneetplaten. Het gebruik van magneetcilinders/-platen is zeer gebruikelijk in met name de zelfklevende etiketten-industrie.

Het magneetgedeelte van de cilinder, bestaat uit een behuizing van non-magnetisch RVS in combinatie met ferriet magneten. De astappen en loopranden bestaan in zijn geheel uit gehard gereedschapsstaal (hardheid > HRC 60).

De werking van de magneetcilinder

Om een goede werking van de magneetcilinder te kunnen waarborgen worden er door ons zeer hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de cilinders.  Met name  de rondloopnauwkeurigheid en de zogenaamde spaltmaat zijn hier belangrijke parameters.

Drukcilinders en druksleeves

Drukcilinders worden geproduceerd van aluminium of staal, terwijl het basismateriaal voor sleeves bestaat uit aluminium of polyurethaan. Om beschadigingen van het oppervlakte te voorkomen, kunt u deze laten anodiseren. Alle cilinders worden met een standaard tandwielen verkrijgbaar.

Voordelen drukcilinder en druksleeves

  • Hoge nauwkeurigheid
  • Voorzien van horizontale en verticale referentielijnen voor eenvoudige
  • Montage van cliché
  • Korte levertijden
  • Druksleeves zijn licht, eenvoudig en snel te monteren op de luchtassen

Uw cilinders laten inspecteren?

Op verzoek, kunnen wij periodiek de kwaliteit van uw cilinders inspecteren. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, neemt u dan contact op met ons kantoor in Hoogeveen.

Afbeelding bij Magneet- en drukcilinders
Magneetcilinder

Boelema Precision Tooling nieuwsbrief

Blijf op de hoogte