Boelema Precision Tooling

The art of grinding

Warmtebehandeling

De warmtebehandeling is vaak een belangrijke processtap bij de producten die wij produceren of slijpen. Door onze jarenlange ervaring met de productie van precisiedelen zijn we goed ingevoerd in de wereld van de warmtebehandelingen. Of het nu gaat om zachtgloeien, spanningsarm gloeien, harden of het verhogen van de corrosieweerstand, we hebben kennis en ingangen om de producten de juiste behandeling te geven.

Het hardingsproces

Veel precisiedelen worden gehard. Vaak wordt onvoldoende stilgestaan bij de invloed van het harden op de kwaliteit van het werkstuk. Een zorgvuldige warmtebehandeling kan de levensduur van uw product aanzienlijk verbeteren. Lastig is vaak dat aan de buitenzijde van het product niet goed valt af te lezen of een hardingsproces goed is uitgevoerd.
Daarom laten we harden volgens een strikt protocol zodat niet alleen de hardheid goed is ook maar ook de materiaalstructuur van hoge kwaliteit is.
Na het hardingsproces, wordt de hardheid van de producten getest en waar nodig kan ook de materiaalstructuur in beeld gebracht worden.

Hierdoor weten wij op welke wijze we de beste kwaliteit bereiken bij verschillende materiaalsoorten.

Afhankelijk van het materiaal kunnen we er voor zorgen dat onderdelen oliebad -, zoutbad - of onder vacuüm gehard worden.

"Hoog gelegeerd staal laat zich doorgaans goed behandelen in een vacuümoven."

De voordelen van vacuümharden

  • Geen ontkoling aan het oppervlak
  • Nauwkeurige processturing die optimaal harden mogelijk maakt
  • Reproduceerbaar hardingsproces (Computergestuurd)
  • Constante kwaliteit binnen de charge
  • Weinig vervorming (deformatie)
  • De onderdelen blijven blank

Natuurlijk kunnen we van de toegepaste warmtebehandeling een rapport laten everen. Uw speciale materiaal verdient een zorgvuldige warmtebehandeling. Boelema Precision Tooling maakt zich daar hard voor.

Contact

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Afbeelding bij Warmtebehandeling
Hoog gelegeerd staal laat zich doorgaans goed behandelen in een vacuümoven

Boelema Precision Tooling nieuwsbrief

Blijf op de hoogte