Boelema Precision Tooling

The art of grinding

Vacuümharden

De harderij is een belangrijke schakel in ons productieproces. Of het nu gaat om zachtgloeien, spanningsarm gloeien, harden of het verhogen van de corrosieweerstand.

Het hardingsproces

Veel precisiedelen worden gehard. Vaak wordt onvoldoende stilgestaan bij de invloed van het harden op de kwaliteit van het werkstuk. Een zorgvuldige warmtebehandeling kan de levensduur van uw product aanzienlijk verbeteren. Lastig is vaak dat aan de buitenzijde van het product niet goed valt af te lezen of een hardingsproces goed is uitgevoerd.
Daarom harden we volgens een strikt protocol zodat niet alleen de hardheid goed is ook maar ook de materiaalstructuur van hoge kwaliteit is.
Na het hardingsproces , wordt de hardheid van de producten getest en waar nodig kan ook de materiaalstructuur in beeld gebracht worden.

Hierdoor weten wij op welke wijze we de beste kwaliteit bereiken bij verschillende materiaalsoorten.

"Hoog gelegeerd staal laat zich doorgaans goed behandelen in een vacuümoven."

De voordelen van vacuümharden

  • Geen ontkoling aan het oppervlak
  • Nauwkeurige processturing die optimaal harden mogelijk maakt
  • Reproduceerbaar hardingsproces (Computergestuurd)
  • Constante kwaliteit binnen de charge
  • Weinig vervorming (deformatie)
  • De onderdelen blijven blank

Harder en roestvaster met het SolNit proces

Als speciale behandeling kunnen we het SolNit proces uitvoeren. Met SolNit worden corrosiebestendige materialen nog harder en roestvaster. Dit kan een uitkomst zijn voor onderdelen die ingezet worden in een zure omgeving of toepassing waar de corrosie absoluut tot een minimum beperkt dient te worden.

Onze oven is voorzien van de juiste uitrusting om deze SolNit behandeling uit te voeren. We kunnen met onze ovens eveneens:

  • zachtgloeien
  • spanningarm gloeien

Natuurlijk kunnen we van de warmtebehandeling een hardingsrapport leveren. Uw speciale materiaal verdient een zorgvuldige warmtebehandeling. Boelema Precision Tooling maakt zich daar hard voor.

Contact

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Afbeelding bij Vacuümharden
Hoog gelegeerd staal laat zich doorgaans goed behandelen in een vacuümoven

Boelema Precision Tooling nieuwsbrief

Blijf op de hoogte